Eilat ziua trei – la Red Canyon și la plimbare pe cămile

În a treia zi de Eilat, ne-am trezit de dimineață, am mâncat și am chemat un taximetrist care ne-a dus vreo 20 de kilometri mai spre sud, spre punctul de intrare către Red Canyon.

Am agreat că va veni să ne ia după vreo două ore, și am luat-o pe jos către canion prin deșert. Am reușit în cele două ore să ajungem la canion, să îl traversăm și să ne întoarcem la punctul de pick-up.

Este ceva absolut incredibil – deșert, pietre, câte un copăcel pierdut, căldură, scări de fier, proptele de fier ca să treci. Vedeți voi în film.

 

La prânz am mâncat la Yosef – un arab care își făcuse un fel de cort de beduini pe marginea drumului și făcea de mâncare. Cred că eram singurii turiști, în rest doar localnici. Foarte drăguți, ne-au făcut niște pui fooarte bun la grătar și diverse aperitive (humus, labneh, etc.), lipie. Yum yum yum.

 

Pe la ora trei am pornit către Camel Ranch, unde rezervasem un tur de asfințit pe cămile – practic te plimbai pe cămile o oră și ceva, apoi te întorceai la un cort de beduini unde ghidul ne-a pregătit un ceai, niște lipie și niște aperitive. Bune de tot, am stat tolăniți, de vorbă cam o oră.

În timpul plimbării, a început chiar și să plouă. În deșert. Prima ploaie în ultimii patru ani. Și o ploaie mai serioasă, că de obicei sunt cîteva picătui și asta e.

 

3 Comentarii

   • Buna.

    A fost turul de seara prin desert care includea si o masa traditionala in cort la ferma – 185 de shekeli pentru un adult si 90 de shekeli pentru un copil sub 7 ani.

    1 shekel este aproximativ egal cu 1 leu – deci cam la fel in lei romanesti 🙂

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi facuta publica.