Eilat ziua 4 – Jeep Safari și la delfini

În ultima zi full în Eilat am luat dimineață un Jeep Safari către parcul național Timna.

Contractat în seara precedentă prin email, domnul ne aștepta la 9 dimineața în fața hotelului, având chiar și un înălțător pentru copil, pe care l-a fixat pe singurul scaun cu centură. nu era chiar un Jeep, ci un Land Rover Defender cam cât mine de bătrân.

Prima veste proastă – datorită ploii din ziua precedentă nu prea puteam să o luăm off-road, așa că am mers spre parcul Timna pe șosea… Unul din cele mai interesante lucruri acolo erau puțurile din minele de cupru. În urmă cu 3200-3400 de ani, egiptenii veneau pe mare, extrăgeau minereu de curu din niște puțuri înguste cât un om, îl topeau în cuptoare (care încă se păstrează) și îș turnau în diverse matrițe (scule, arme și vase), încărcau corăbiile și se întorceau la ei.

Alt loc foarte interesant este o oază pe care au contruit-o în mijlocul parcului – inclusiv cu un lac pe care te poți da cu hidrobicicleta. Aroganță maximă.

 

După vreo patru ore petrecute în parc ne-am întors la Yosef ca să mâncăm, și apoi ne-am dus la Dolphin’s Reef.

Acolo au construit niște pontoane impresionante pe mare, și au patru delfini rezidenți care aleargă și se joacă de colo-colo.

Relaxare.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi facuta publica.