Pensiunea Valea Neagrasului de pe Valea Doftanei

Am fost de curând pe Valea Doftanei, la pensiunea Valea Negraşului.

 

Drumul spre pensiunea Valea Negraşului

Relativ uşor de ajuns, via Câmpina, barajul Paltinu, Valea Doftanei, dreapta după pod şi apoi un drum forestier de vreo 5 km. Pe drum îngheţaseră toate mini-cascadele:

cascada pe Valea Doftanei

Cât depre bucata de drum forestier, ce să zic? Era acceptabil pentru că ninsese şi se mai nivelase un pic, nici nu vreau să mă gândesc cum va fi la vară.

Şi peisaje cam ca cel mai de jos, numai bun să tragi copiii cu sania.

Peisaj pensiune Valea Negrasului

Relativ ieftină – camera 80 lei/noapte vineri şi sâmbătă şi 50 în rest, iar apartamentul 100 lei/noapte vineri şi sâmbătă şi 70 (?) în rest.

Camerele cam micuţe – un pat de 1.60, două fotolii şi o masă, o toaletă înghesuită cu cabină de duş şi un pic de spaţiu pentru bagaje. Oricum nu stai prea mult în cameră, teoretic, dar totuşi cam mic. Şi aranjat cam ca acum 15 ani în ceea ce priveşte gresia/faianţă/corpuri de iluminat/sanitare. Merge aşa de o zi-două.

 

Masa la Valea Negraşului

Deşi în meniu sunt suficient de multe şi relativ diverse, era disponibil un singur fel de ciorbă, pentru micul-dejun opţiunile erau limitate iar la desert… papanaşi sau clătite, la revedere, drum bun!

Sucurile la 0,5 l costau 5 lei, berile 5-6, cafeaua (espresso sau latte) 4 lei. Ceafă/cârnaţi 12 lei, bulzul 11, etc. Încă odată, preţuri decente, dar nici calitatea nu era wow.

Puteai să faci grătare, dar asta e doar o masă din trei.

Foart bun păstrăvul la cuptor cu mămăliguţă, de la o crescătorie din Valea Doftanei.

Şi doamnele de la cabană erau destul de săritoare.

 

Activităţi la Valea Negraşului

Plimbări şi cam atât. Aveau şi nişte animale – doi ponei, doi măgari, iepuri, păuni, porumbei, gâşte, găini, vaci, mulţi câini. Un iaz în care erau teoretic nişte crapi. Un loc de joacă, desigur impracticabil iarna.

Decoratiune pensiunea Valea Negrasului

La subsol, o sală de jocuri – ping-pong, fussball şi alte lucruri care nu m+au interesat suficient încât să mă duc acolo.

 

Concluzie

Frumos, dar nu ştiu ce să zix. Zona este minunată, fără aglomeraţie, linişte, păduri. Dar nu prea ai alternative la masă…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi facuta publica.