Dulceata de mure si zmeura

în %s Gatit

După experimentul cu dulceața de piersici, ne-a apucat gătitul. Așa că azi prezentăm dulceața în două straturi – mure și zmeură.

1. Ingrediente

Avem nevoie de:

  1. 1 kilogram de mure
  2. 1 kilogram de zmeura
  3. 1,6 kg zahăr
  4. 1 lamâie
  5. 60 mL de limocello – nu aveam, așa că am folosit rom

 

2. Mod de lucru

Am spălat murele și zmeura și le-am pus pe fiecare în câte o oală mai mare:

Am adăugat câte 800 de grame de zahăr în fiecare oală și sucul stors de la câte o jumătate de lămâie.

Le-am adus la punctul de fierbere, am oprit focul și le-am mutat în vase de yena.

Le-am băgat la frigider cam 24 de ore și apoi le-am pus pe cuptor secvențial. Mai întâi murele, lasându-le să fiarbă 10 minute la foc mic:

Spuma formată se dă la o parte.

Punem și zmeura la fiert – 5 minute după ce începe să fiarbă:

Și turnăm murele în borcane până la jumătate:

Așteptăm un pic să se închege murele (agitați borcanul un pic – o să vă dați seama) și turnăm zmeura deasupra.

Și câte o picătura,doua de limoncellor, rom, lichior, ce aveți prin casă.

Și o poză artistică:

 

3. Costuri totale – 45 lei

  1. 1 kilogram de mure – 12 lei
  2. 1 kilogram de zmeura – 16 lei
  3. 2 kg zahăr – 10 lei
  4. 1 lamâie – 1 leu
  5. 6 borcane – 6 lei
  6. 60 mL de limoncello – un lichior de prin casă

 

Nu e rău pentru șapte borcane de dulceață delicioasă, nu?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Mergi la Sus