Putina dulceață. De piersici.

în Gatit

1. Ingrediente

Avem nevoie de:

  1. 1 kilogram de piersici
  2. 1/2 kg zahăr
  3. 1/2 lamâie

2. Mod de lucru

Am curățat piersicile si le-am pus într-o oală mai mare:

 

Apoi am cântărit 500 grame de zahăr:

Am turnat zahărul peste piersici, am adăugat zeama de la lamâie și am turnat un sfert de cană de apă:

Am lăsat amestecul să fiarbă la foc mic timp de o oră:

Borcanele spălate le-am pus în cuptor, la 200 de grade, timp de 15 minute:

Am amestecat în continuu în ultimele 10 minute, ca să nu se lipească dulceața de oală. Și arăta cam așa:

Am turnat la sfârșit dulceața în borcane (pregătisem cam multe). Am pus borcanele cu gura în jos într-un alt vas și le-am înfășurat bine de tot în niște prosoape mai groase:

 

3. Costuri totale – 5 lei

  1. 1 kilogram de piersici – 2 lei
  2. 1/2 kg zahăr – 2 lei
  3. 1/2 lamâie – 1 leu

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Mergi la Sus