1. Ingrediente
Avem nevoie de:
- 1 kilogram de piersici
- 1/2 kg zahăr
- 1/2 lamâie
2. Mod de lucru
Am curățat piersicile si le-am pus într-o oală mai mare:
Apoi am cântărit 500 grame de zahăr:
Am turnat zahărul peste piersici, am adăugat zeama de la lamâie și am turnat un sfert de cană de apă:
Am lăsat amestecul să fiarbă la foc mic timp de o oră:
Borcanele spălate le-am pus în cuptor, la 200 de grade, timp de 15 minute:
Am amestecat în continuu în ultimele 10 minute, ca să nu se lipească dulceața de oală. Și arăta cam așa:
Am turnat la sfârșit dulceața în borcane (pregătisem cam multe). Am pus borcanele cu gura în jos într-un alt vas și le-am înfășurat bine de tot în niște prosoape mai groase:
3. Costuri totale – 5 lei
- 1 kilogram de piersici – 2 lei
- 1/2 kg zahăr – 2 lei
- 1/2 lamâie – 1 leu
[…] experimentul cu dulceața de piersici, ne-a apucat gătitul. Așa că azi prezentăm dulceața în două straturi – mure și […]